+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

Každý výrobek se postupem času vyvíjí a poznat skutečnou inovaci není v dnešní době vůbec lehké. Představíme vám však 5 nových produktů, které mají potenciál skutečně změnit stomatologii. Těchto 5 dentálních výrobků přineslo v roce 2013 opravdovou revoluci do zubních ordinací a stojí tudíž za zmínku.

DMG_Permacem1. PermaCem 2.0
Jedná se o fixační cement, který přináší oba typy adheze – jak mechanickou, tak chemickou adhezi. PermaCem 2.0 je výjimečně silný fixační cement pro zirkonové práce. Je duálně tuhnoucí a tudíž poskytuje výborné vlastnosti a skvělou vazbu. Navíc je vyvinut tak, aby se s ním skvěle manipulovalo, což zajišťuje optimalizovaná viskozita.

Přebytky cementu se dají opravdu lehce odstranit, což snižuje stres při fixaci protetické práce a také zkracuje čas pacienta na zubním křesle. A na závěr – tento cement nevyžaduje leptání (kvůli kombinaci chemické a mechanické adheze), což činí jeho používání opravdu velmi jednoduchým.

 

itero-wand-2x2. iTero
iTero je systém na tvorbu digitálních otisků. Jedná se o skenovací hardware, který může pomoci jak v protetice, tak třeba v ortodoncii. Vylepšené zařízení je osazené pokročilou skenovací optikou a skenovací algoritmus je upraven tak, aby byly digitální otisky přesnější a jejich pořízení rychlejší. I zde je patrné urychlení celého procesu, protože čas jsou peníze. Skener tak pracuje velmi rychle. Skenovací kamera i optický kabel je nyní lehčí a ergonomičtější.

Kamera navíc umí zaznamenávat i barvy, tudíž výsledný model je naprosto přehledný a odlišení tvrdých a měkkých tkání zvládne úplně každý. Barevný model je výhodou i pro samotné pacienty, kteří si nyní mohou lépe představit situaci v ústech a následnou protetickou práci.

3. Dentrix Ascend
Dentrix je počítačový systém pro zubní ordinace. Jeho nejnovější verze dokáže pracovat v tzv. cloudu, což znamená, že veškeré informace ze zubní ordinace jsou uloženy na externích, dobře 2013_02_25_12_26_27_692_Henry_Schein_Dentrix_Ascendchráněných serverech. Odpadá tedy nutnost zálohování dat a všechny informace jsou navíc dostupné z jakéhokoliv počítače s připojením na internet. Dentrix je program, který pomáhá s databází pacientů a jejich zdravotní dokumentací. Pomáhá i na recepci s organizací pracovní doby. Další funkcí je také management zubní ordinace. Jinými slovy – tento program dokáže to, na co mají dnes zubní ordinace programů několik. Uživatelské prostředí je nyní naprosto intuitivní a existují i verze pro chytré telefony a tablety. Stomatologická dokumentace nikdy nebyla tak přehledná.

 

products-nevo-scanner4. NEVO skener
Jedná se o první stomatologický výrobek, který využívá E4D modrý laser. Většina skenerů dnešní doby pracuje s obyčejnou kamerou, která pořizuje skeny. NE VO využívá laser a nabízí velmi přesné a jednoduché skenování bez nutnosti užití skenovacích prášků. Laserový skener má schopnost zachytit i ty nejmenší detaily, tudíž protetické práce mohou být o mnoho přesnější. Celý skener je velmi lehký a ergonomický, skenovací koncovka vyměnitelná a dá se jednoduše sterilizovat. Ke skeneru patří i designovací centrum, ve kterém se jednotlivé protetické náhrady vymodelují. Celý počítač je bezdrátový a tudíž velmi mobilní. Můžete tedy velmi rychle pracovat u několika zubních souprav.

Isovac DPSMS.jpg5. Isovac
Isovac je kombinací savky, rozvěrače úst, relaxačního klínu a světla. Spojuje výhody všech těchto pomůcek. Isovac se nasadí na běžnou savku a zavěsí za okraj úst, odkud odsává sliny a vodu. Zároveň jeho gumové plošky drží rozevřená ústa a pacient tak může ulevit svým žvýkacím svalům. Celková konstrukce je průhledná a prosvětlená, tím pádem osvětluje celou dutinu ústní. Isovac byl vyvinut za účelem vytvoření dokonale přehledného pracovního pole v ústech pacienta a podle nás se to jeho tvůrcům podařilo.

 

Zdroj: dentalproductsreport.com

Pin It on Pinterest

Share This