+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

ae8835afae052ccf0ec24f69b47816c6Efektivnější než manuální kartáčky a konkurenční elektrické kartáčky. Philips celkem nedávno představil řadu nových elektrických kartáčků Sonicare FlexCare Platinum. Uvedení kartáčku na světové trhy Philips doplnil poměrně velkou reklamní kampaní a zřejmě i proto nalezlo kartáček Philips Sonicare pod vánočním stromečkem mnoho lidí. Je však tento „dárek“ opravdu tak skvělý, jak tvrdí jeho výrobce?

Sonicare disponuje zajímavě řešenými hlavami kartáčku. Pokročilý nástavec InterCare je typický svými dlouhými vlákny, které dosáhnou až do mezizubních prostorů. Další vlákna mají zase chránit dáseň, ke které jsou extra šetrné. Unikátní senzor tlaku pak hlídá, jak moc člověk na kartáček tlačí a pomáhá redukovat tzv. „agresivní“ čištění zubů. Velmi rychle vzniklo několik studií, které srovnávaly Philips Sonicare s manuálním zubním kartáčkem a dalšími elektrickými kartáčky od jiných značek (Oral-B, Braun,…), které většinou pracují s rotačním pohybem pracovní hlavy. Už dopředu prozradíme, že všechny testy ukázaly naprosté vítězství Philipsu v odstraňování zubního plaku. Speciální nástavce pak prokázaly snížení krvácivosti dásní a ústup symptomů gingivitidy.

Sonicare vs. manuální zubní kartáčekV této studii vědci srovnávali Philips Sonicare s běžným zubním kartáčkem. Testů se účastnilo 141 dospělých lidí, kteří byli rozděleni do dvou kontrolních skupin. Každá skupina měla za úkol čistit si zuby každý den ráno a večer po dobu 4 týdnů. Rozdíl byl však v tom, jaký nástroj dostali k dispozici. Jedna skupina dostala tradiční, ovšem zubaři doporučovaný a kvalitní zubní kartáček. Ta druhá 4 týdny testovala nový Philips Sonicare FlexCare Platinum. Výsledky ukázaly, že Philips Sonicare dokáže odstranit až 7x více zubního plaku než normální zubní kartáček. A podobné výsledky se dostavily i co se týká gingivitidy a krvácení dásní. Philips dokázal redukovat gingivitidu až o 35 %, přičemž normální manuální kartáček jen o 4 %. Krvácení dásní se snížilo o více než polovinu při používání kartáčku Sonicare.  

Závěr
Sonicare významně snižuje krvácení dásní, příznaky gingivitidy a snižuje také množství plaku na zubech a to již po čtyřech týdnech používání. Philips Sonicare tedy výrazně převyšuje manuální zubní kartáček ve všech aspektech zubní hygieny. Jeho používání je naprosto bezpečné a snadné jak pro osoby s protetickými a ortodontickými náhradami, tak pro handicapované.

1 Bez názvu-1 Bez názvu-3

Philips Sonicare vs. Oral-B Professional Care 5000
Tenhle souboj už vypadá, že bude více vyrovnaný, ale opak je pravdou. Sonicare opět drtivě vítězí. Oral-B poráží na celé čáře v odstraňování zubního plaku, zejména ve špatně přístupných místech v laterálním úseku chrupu. Oral-B dlouhou dobu představuje jedničku na poli elektrických zubních kartáčků a v podstatě se dá říci, že preferuje rotačně oscilační pohyb pracovní hlavy. Philips Sonicare však využívá sonický pohyb (v podstatě vibrující vlákna kartáčku).

Závěr A právě sonický pohyb teď slaví úspěch. Prokázal totiž až o 20 % vyšší účinnost ve srovnání s konkurenčním kartáčkem Oral-B. Výsledky ukázaly, že Sonicare dokázal vyčistit i ta nejobtížněji dosažitelná místa mnohem lépe než konkurenční kartáček. Elektrické zubní kartáčky zažívají opět velký rozmach a dá se říci, že značný podíl na tom má právě Philips Sonicare. Je však nutné vědět, že elektrický zubní kartáček sám neodvede zubní hygienu naprosto dokonale. I s ním je nutno umět správně zacházet. Doporučujeme tedy s vaším novým elektrickým pomocníkem navštívit zubní hygienistku, která optimalizuje jeho použití.

Pin It on Pinterest

Share This