+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

01Firma Kerr představila svou novinku mezi polymeračními lampami. Já jsem jako stomatolog DentalCare Clinic získala jedinečnou možnost vyzkoušet tento produkt v praxi a ověřit tak vlastnosti i přednosti, které výrobce vyzdvihuje.

Jako jednu z největších (a v praxi také nejužitečnějších) vlastností tohoto zařízení spatřuji možnost jeho dobití do plného výkonu za méně než 40 vteřin, což umožňuje revoluční technologie s ultrakondenzátorem U-40TM.Lampa Kerr Demi Ultra je napájena pomocí té nejmodernější technologie a dobita je vždy za úžasných 40 sekund. Poté je v praxi schopna poskytnout 25 desetisekundových vytvrzování. Tato unikátní vlastnost tak odsouvá do pozadí běžné lithiové baterie, u kterých doba nabíjení vybité baterie činí až 70 – 90 minut (např. výrobce 3M ES PE EliparTM S10 udává dobu nabíjení vybité baterie 90 minut umožňující 60 minut polymeračního času).Podle mého odborného názoru si však dovoluji tvrdit, že právě tato ryze praktická vlastnost přístroji odebrala hned několik kladných bodů, co se ergonomie týče.

Výrobce totiž musel přidat několik gramů na hmotnosti násadce, čímž se v praxi malinko znesnadňuje právě pracovní komfort. Hmotnost rukojeti s koncovkou se u K err Demi Ultra pohybuje okolo 184 gramů. Konkurenční SmartLite PS Dentsply disponuje rukojetí s koncovkou o váze 100 gramů, přístroj 3M ES PE EliparTM S10 má taktéž rukojeť s váhou okolo 180 gramů. Nicméně velmi kladně hodnotím zejména obsluhu lampy v jednom režimu pomocí dvou tlačítek, přičemž nabízené režimy vytvrzování jsou 5, 10 či 20 sekund. Naopak, rotaci světlovodu v rozsahu 360° společně s těsným tělem lampy, které umožňují snadnou údržbu, již v dnešní době nelze považovat za výjimečný nadstandard, ale spíše za nepostradatelnou součást, která u této polymerační lampy samozřejmě nechybí. Velmi „sympatickým“ doplňkem je také integrovaný radiometr v dobíjecí jednotce s LED kontrolkami, které informují o výkonu lampy.

02

DC_malé rozlišení-26Výrobce zaručuje, že produkt Kerr Demi Ultra poskytne vždy rovnoměrnou hloubku vytvrzení a to i za velmi nízkých teplot, čímž se výrazně snižuje riziko tepelného poranění lékaře či pacienta. Režim nízké teploty je dán umístěním LED žárovky na hrot světlovodu a začleněním extra silného odvodu tepla.

Výstupní energie LED žárovky se ze základní hodnoty 1100 mW/cm2 během každé sekundy posouvá na vrcholovou hodnotu 1330 mW/cm2. Pulsující energie tak v praxi poskytuje rychlé vytvrzení za minimálního uvolnění tepla. Přístroj má tedy po „odzkoušení“ v praxi rozhodně více výhod, které poskytují značnou časovou úsporu, což jistě ocení všichni stomatologové při své časově mnohdy velmi náročné práci. Je tedy investicí, která se Vám nadmíru vyplatí nejen z hlediska efektivity a ergonomie, ale i z hlediska bezpečnosti pro pacienty i stomatology.

 

Pin It on Pinterest

Share This