+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

Philips_Zoom_reverse_makers_mark_CMYKFirma Philips veřejnosti představila své nové produkty: systém ordinačního bělení Philips ZOOM! doplněný systémem domácího bělení Philips ZOOM! DayWhite® a NiteWhite®. V průběhu tiskové konference, která se uskutečnila dne 25. 3. 2014 na pražské klinice AmbiCare, byly oba produkty přijaty velmi pozitivně a to nejen z hlediska svého praktického využití, ale zvláště proto, že jsou v plném souladu s platnou legislativou EU . Odborný pohled stomatologické obce na konferenci prezentovala doc. MUD r. Eva Gojišová a produktová specialistka firmy Philips, Tereza Sobotková, DiS.

Ordinační bělení
Systém ordinačního bělení Philips ZOOM ! patří mezi tzv. světlem aktivované bělení. Využívá kombinaci gelu s 6% koncentrací peroxidu vodíku (maximální povolená koncentrace v EU ) a nové bělící LED lampy ZOOM ! WhiteSpeed. Světlo lampy aktivuje bělící gel a zvyšuje účinnost procesu
bělení. Během aktivace se sloučenina peroxidu vodíku rozkládá a přitom dochází ke vzniku volných radikálů, které působí v dentinu a štěpí pigmentové molekuly žlutého zabarvení na průhledné. Ordinační, světlem aktivované, bělení zahrnuje 4 patnáctiminutové cykly, díky nimž lze dosáhnout vybělení až o 6 odstínů. „U ordinačního bělení Philips ZOOM je kromě peroxidu vodíku využíváno modré světlo lampy Philips ZOOM! WhiteSpeed. Jelikož žlutá a modrá barva se na kruhovém diagramu barevného spektra nacházejí proti sobě, žlutá barva nejvýrazněji absorbuje pravě modrou barvu. Teoretické i empirické práce naznačují, že absorpce modrého světla lampy WhiteSpeed žlutými chromofory zubních pigmentací vede ke zvýšení energie elektronů. To usnadňuje štěpení uhlíkových vazeb chromoforu mnohem výrazněji, než při použití samotného peroxidu vodíku. Proto je s Philips ZOOM! odstraněno více nežádoucího žlutého zabarvení zubů,“ komentovala Tereza Sobotková, DiS., produktová specialistka společnosti Philips.

ZOOM lifestyle 5

ZOOM 5
Na tuto fázi pak přímo navazuje procedura domácího, světlem neaktivovaného, udržovacího bělení.Philips Zoom! DayWhite® a Philips Zoom! NiteWhite ® pr o pohodlné domácí bělení Pro pacienty, kteří preferují pohodlné bělení zubů, nabízí Philips ucelený systém produktů DayWhite a NiteWhite pro denní a noční bělení. Dva typy a různé koncentrace bělícího gelu nabízejí široké spektrum individuální zubní bělící péče, která bere v úvahu životní styl, požadavky a citlivost zubů u pacientů. Oba preparáty obsahují účinný gel, který se aplikuje do individuálně zhotoveného nosiče, což zajistí dokonalé pokrytí zubů gelem a ty nejlepší výsledky bělení. Pro zachování maximálního účinku gelu jsou reakční látky uchovávané odděleně v patentované duální stříkačce a k jejich smíchání dochází až v okamžiku aplikace. Výrobky obsahují maximální možnou koncentraci, která zároveň splňuje regulační podmínky EU . Duální stříkačku není třeba uchovávat v lednici.

U Philips ZOOM! DayWhite je aktivní bělící látkou peroxid vodíku (PV). Je doporučován pacientům, kteří preferují použití nosičů s bělícím přípravkem během dne. DayWhite je vhodný pro všechny odstíny zubů s výjimkou šedavého zabarvení. Doporučená doba aplikace je 2×30 min denně (při vysoké citlivosti 2 x 15 min). Viditelný efekt je možné očekávat již během jednoho týdne. Philips ZOOM! NiteWhite existuje ve 2 verzích, které se liší koncentrací aktivní bělící látky, karbamid peroxidu vodíku (KP): NiteWhite 10% KP = 3.62% PV; NiteWhite 16% KP = 5.79% PV). Přípravek je vhodný pro pacienty, kteří preferují nošení nosičů s přípravkem v noci. Je potřebné dodržet aplikaci v délce 4-6 hodin či přes noc. První známky bělení lze očekávat během 3 nocí, dobré výsledky během 7 nocí, optimální výsledky za 10-14 dní.

Přípravek NiteWhite 10% KP je primárně určený pro pacienty s citlivými zuby, NiteWhite 16% KP pro standardní péči. Pouze s indikací lékaře Bělení systémem Philips ZOOM! může v podstatě absolvovat každý pacient, kterému tuto proceduru doporučí zubní lékař, neboť prostředky s uvedenými koncentracemi jsou určeny k prodeji pouze zubním lékařům. U každého cyklu použití je první použití vyhrazeno pro zubní lékaře nebo provedení pod jeho přímým dohledem, což zaručuje nejvyšší úroveň bezpečnosti. Poté může stomatolog poskytnout prostředek pacientovi k dokončení
cyklu.

Pro koho není bělení vhodné
Ordinační bělení není doporučováno těhotným a kojícím ženám či osobám, které jsou léčené se závažným onemocněním (např. oslabení imunity, AIDS , apod.) a pacientům užívajícím fotoreaktivní léky či látky. V rámci EU není bělení povoleno u osob mladších 18 let. „Je důležité, aby pacient před každým bělením podstoupil profesionální dentální hygienu, aby měl zuby bez kazů a zánětlivých onemocnění jako parodontóza a záněty dásní. Po bělení je třeba dodržovat 24. hod tzv.,,bílou dietu“ – nejíst a nepít nic, co by zanechalo skvrnu na bílém oblečení a hlavně nekouřit,“ dodává Tereza Sobotková, DiS., produktová specialistka firmy Philips.

Bezpečnost a efektivnost
Bělení zubů je dnes již standardní proces moderní kosmetické stomatologie. Zkušenosti z praxe nicméně ukazují, že během bělení může u některých pacientů docházet ke zvýšení citlivosti zubů. Philips ZOOM ! gely jsou proto obohaceny o komplex látek snižujících citlivost zubů – dusičnan
draselný a amorfní kalcium fosfát (ACP). Nový ordinační bělící systém Philips ZOOM! je určen především pro stomatologické ordinace, kde lze následně také pořídit i sady pro domácí bělení Philips ZOOM! DayWhite a Philips ZOOM! NiteWhite. Ceny bělení se samozřejmě liší podle ordinace, ale průměrně se pohybují mezi 7 000 – 12 000 K č za ordinační bělení a 3 000 – 4 000 K č za domácí bělení.

61l4uOtCSML._SL1500_Philips-Sonicare-DiamondCleanProdejní sortiment každé zubní ordinace jistě obohatí taktéž široká nabídka kartáčků Phillips Sonicare: Philips Sonicare DiamondClean (nejmodernější design a nejlepší klinické výsledky), Philips Sonicare FlexCare Platinum (pro mimořádné odstranění plaku v mezizubním prostoru), PhilipsSonicare DiamondClean Black (specialní limitovaná edice v elegantní černé barvě), Philips Sonicare HealthyWhite (pro přirozeně bělejší zuby), Philips Sonicare EasyClean (pro jednoduché odstranění zubního plaku), Philips Sonicare For Kids (pro podporu výuky správné techniky čištění u dětí). Z této lákavé nabídky si jistě vybere i ten nejnáročnější pacient. Produktová řada výrobků Philips pro zubní ordinace tedy přináší nejen ucelenou, efektivní a kvalitní nabídku výrobků orální péče pro pacienta, ale také dobře navržený a zajímavý produkt z perspektivy doplňkového prodeje v ordinaci zubního lékaře.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This