+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

6_2014.inddEndodoncie patří mezi velmi rychle se rozvíjející oblasti stomatologie. Na jednu ze svých vzdělávacích akcí pozval Hradecký Dentální Vzdělávací Institut (HDVI) ve spolupráci se společností SybronEndo (KavoKerrGroup) dne 6.11.2014 amerického specialistu L. Stephena Buchanana, DDS. Tento endodontický specialista se tomuto oboru věnuje již 30 let.

Doktor Buchanan spolupracuje s univerzitami University of Southern California School of Dentistry a the University of California at Los Angeles School of Dentistry. Navíc provozuje vlastní praxi zaměřenou pouze na endodoncii. Již na začátku své kariéry se soustředil na výzkum trojrozměrné anatomie zubních kanálků. Byl prvním lékařem, který použil ve stomatologii mikropočítačovou tomografi i na zobrazení složitosti kořenové struktury (1986). V roce 1986 založil „dentální vzdělávací laboratoře“, které jsou zaměřené i na praktický nácvik, kde i nadále vyučuje. Dr. Buchanan publikoval řadu článků a přednáší po celém světě.

Díky své povaze „přijít věci na kloub“ a „dívat se na věci jinak“ má řadu patentů na dentální nástroje a techniky, na kterých spolupracuje s firmou SybronEndo.


V SOUČASNÉ DOBĚ JE PROPAGÁTOREM 3D ENDODONCIE

Školení proběhlo 6.11.2014 v pražském hotelu Pyramida. Této přednášky se zúčastnilo téměř 200 českých a slovenských stomatologů. Dr. Buchanan prošel ve své přednášce celým endodontickým procesem a seznámil své posluchače s postupy, které se mu v jeho praxi nejvíce osvědčily. Jeho zajímavý pohled na endodoncii a letité zkušenosti podnítily stomatology k množství dotazů a rozpoutaly živou debatu, která celou přednášku protáhla.

Pin It on Pinterest

Share This