+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

 

Během své kariéry jsem si vyzkoušel práci s mnoha různými dentálními mikroskopy. Pracoval jsem jak s levnými základ­ními modely, tak s nejvyspělejšími high-end mikroskopy. A jako endodontistovi s mnohaletými zkušenostmi se mi dostalo možnosti otestovat i nový dentální mikroskop Leica M320.

To, co mě na novém modelu uchvátilo nejvíce, je jeho ele­gantní design. Díky rovným liniím a úplnému zakrytí všech kabelů vypadá nová M320 kompaktně, a tak je úklid vel­mi jednoduchý. Stejně je tomu i s mobilitou zařízení, kte­rá je na velmi dobré úrovni. Mikroskop se dá tedy velmi jednoduše připravit k práci a následně zase uklidit tak, že zabírá minimum místa. K mikroskopu si můžete samozřej­mě pořídit nejrůznější doplňky, například dobře známý Leica hlavový mikroskop HM500. Snadná manipulace, vel­mi kvalitní optika, skvělé osvětlení a zabudovaný systém video a fotodokumentace – to vše dělá z Leica M320 doko­nalý chirurgický mikroskop.

Mikroskop má jako zdroj světla zabudovaný inovativní LED systém, který generuje pozoruhodně jasnější a poně­kud bělejší světlo. A díky LED technologii není zapotřebí žádného speciálního chladicího systému. Kdokoliv, kdo kdy pracoval s xenonovým zdrojem světla, bude příjemně překvapen životností a úsporností LED osvětlení. Já osob­ně považuji osvětlovací systém modelu M320 za naprosto pozoruhodný, zejména osvětlení hlubokých kavit a koře­nových kanálků je dokonale bez stínů. Systém má také sa­mozřejmě zabudovaný oranžový filtr.

Další, celkem zajímavou součástí mikroskopu, je systém pro záznam videa a fotografií. Zabudovaná kamera umožňu­je zachytit video dokonce v HD rozlišení a fotografie mají rozlišení až 3 megapixely. Výsledné snímky mají vysokou kvalitu a dají se využít například ke vzdělávací demonstraci ošetření. Jiné systémy k zachycení obrazu jsou daleko ná­kladnější. Kamera se ovládá jednoduše pomocí dálkového ovládání. Monitor slouží jednak pro sledování operace, ale dá se využít také k demonstraci situace pacientovi. Může­me mu ukázat jednotlivé snímky, nebo mu přetočit zpět nahranou sekvenci. Všechna data se ukládají na integro­vanou SD kartu.

Leica M320 stanovuje ve své třídě nové standardy. Bez obav ji mohu doporučit jak úplným začátečníkům, tak zkušeným endodontistům, kteří nevyžadují takové technické apará­ty, jako jsou obrovský zoom nebo magnetické spoje.

Pin It on Pinterest

Share This