+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

ROZVOJ DENTÁLNÍHO DIAGNOSTICKÉHO ZOBRAZOVÁNÍ
Příběh začali zakladatelé chicagské společnosti Victor Electric C. F. Samms a J . B. Wantz v roce 1893. Již rok poté,co v roce 1895 Wilhelm Conrad Roentgen objevil rentgenové záření, společnost Victor Electric zahájila výrobu rentgenových zařízení pro medicínská a stomatologická pracoviště. Nabízela je prostřednictvím své dceřiné společnosti Victor X-ray. Produkty Victor X-ray byly oproti konkurenci vybaveny novým typem napěťového stabilizátoru. V porovnání s ostatními, v té době dostupnými technologiemi, toto zařízení nabízelo mnohem konzistentnější expozici, což vedlo ke vyváženějším a čitelnějším rentgenovým snímkům. Navíc společnost za použití této revoluční technologie nevyžadovala žádné dodatečné poplatky. Jelikož nabízela lepší produkt za velmi příznivou cenu, zaujala tak rychle vedoucí místo na trhu. V roce 1923 byla společnost Victor Electric převzata společností General Electric, a tak se výroba rentgenových zařízení pro použití ve stomatologii stala součástí společnosti GE Medical. Během let, kdy byla výroba rentgenových zařízení pod taktovkou společnosti GE, hrála tato divize zásadní roli ve vývoji intra-orálního i panoramatického snímání. Postupně se rentgenové zařízení CD X pro intraorální snímání stalo nedílnou součástí tisíců zubařských ordinací a moderní rentgenové zařízení Panelipse sloužilo jako měřítko pro ostatní výrobce v oblasti panoramatického snímání.

VZNIK SPOLEČNOSTI GENDEX
Společnost Gendex vznikla, když ve společnosti GE v roce 1983 došlo k rozdělení výroby medicínských a dentálních zařízení. Dalším významným momentem v historii společnosti bylo představení legendárních rentgenových zařízení GX-Pan pro panoramatické snímání a G X-770 pro intraorální snímání – oba produkty nastavily standardy v tomto oboru pro spolehlivost a výkon. V roce 1992 získala společnost Gendex část společnosti Philips Dental Systems se sídlem v E vropě a zvýšila tak svůj globální dosah. Převzetím části společnosti Philips Dental Systems došlo k obohacení nabídky o produktovou řadu Orthoralix pro panoramatické a kefalometrické snímání, rentgenové zařízení Oralix pro intraorální snímání a zařízení VIXA, první systém all-in-one, který zahrnuje digitální rentgenový snímač, počítač a zobrazovací software.

V roce 1993 došlo ke sloučení společností Gendex a DENTSPLY International a o rok později se společnost začala obchodovat na burzovním trhu NASDA Q pod označením XRAY. V 90. letech pokračovala společnost Gendex ve vývoji revolučních řešení. Jednalo se konkrétně o systém DenOptix PSP, zobrazovací softwadre VixWin a průkopnické produkty včetně videokamery AcuCam Concept IV. V roce 2003 založila společnost Danaher novou divizi dentálních a medicínských produktů a převzala společnosti Gendex a Radiometer. Během této dekády společnost Gendex představila oceněný panoramatický systém Orthoralix 8500 a uvedla interorální snímače Visualix eHD. Se svým zařízením GXCB -500 vstoupila také na trh trojrozměrného zobrazování.

DŮLEŽITÉ OKAMŽIKY V HISTORII SPOLEČNOSTI GENDEX

1893 – C.F. Samms a J . B. Wantz založili společnost Victor Electric.
1896 – Byla zahájena výroba prvních rentgenových lamp. (Stalo se tak pouze jeden rok poté, co Roentgen objevil rentgenové záření.)
1923 – Byla zahájena výroba rentgenového zařízení CD X pro intraorální snímání.

1960 – Byl představen panoramatický rentgen Panelipse.
1983 – Společnost Gendex uvádí legendární GX-770, který se stal měřítkem pro spolehlivost.
1997 – První skener pružných folií DenOptix, který umožňoval digitalizaci intraorálních snímků.
2005 – Byl představen cenově dostupný panoramatický rentgen Orthoralix 8500 DDE 2010 – Přichází několikrát oceněný digitální rentgenový snímač GXS-700.
2011 – Uvedena nová zařízení pro panoramatické snímkování GXDP-300 a G XDP-700. Na trhu způsobují revoluci.

TŘI PRODUKTY SPOLEČNOSTI GENDEX, O KTERÝCH BYSTE MĚLI VĚDĚT.

A) DIGITÁLNÍ RENTGENOVÝ SNÍMAČ GXS-700
Oceněný digitální rentgenový snímač od společnosti Gendex, který je k dispozici ve formátech pro dospělé i dětské pacienty, zajišťuje špičkovou kvalitu a konzistenci při pořizování snímků, nabízí komfortní vzhled díky svému ladnému a zaoblenému tvaru a je vybaven polohovatelnými držáky vyrobenými podle přání zákazníka. Další výhodou je možnost připojit zařízení přímo přes rozhraní USB a softwarové rozhraní kompatibilní s několika aplikacemi pro zobrazování.

B) DIGITÁLNÍ PANORAMATI CKÝ RENTGEN GXDP-300Rentgen GXDP-300 disponuje patentovanou technologií FOX, díky které je možné pořizovat kontrastní snímky ve velmi vysoké kvalitě během okamžiku. Snímky lze rovnoměrně zvětšovat a zobrazovat. Digitální jednotka je vybavena funkcí zobrazení korunky horní a dolní čelisti ve standardní výbavě, disponuje režimy panoramatického zobrazení pro dospělé i dětské pacienty a lze zvolit nastavení pro projekci čelistního kloubu. Dalšími výhodami je jednoduché tříkrokové ovládání (zvolení projekce, velikosti pacienta a spuštění); systém EasyPosition, který napomáhá stabilizovat pacienta a zajišťuje tak pořízení čistých snímků a velký dotykový displej LCD s jednoduchým ovládáním.

C) DIGITÁLNÍ PANORAMATICKÝ/KEFALOMETRICKÝ 3D RENTGEN GXDP-700
Řada rentgenů GXDP-700 od společnosti Gendex poskytuje různé typy zobrazení, aby zajistila řešení pro širokou škálu klinických situací a poskytla tak zubním lékařům flexibilitu pro pořízení snímků nezbytných prakticky pro jakoukoli proceduru. Tento modulární panoramatický systém lze upgradovat na kefalometrické zařízení, na zařízení pro 3D snímání (SFOV) nebo na oboje. Zvládne tak vše, ať již je to preventivní prohlídka, aplikace implantátů, extrakce zubů, ošetření kořenů nebo ortodoncie. Zubařské ordinace tak nezískají pouze zařízení pro 2D panoramatické zobrazení, ale zařízení, u nějž mají do budoucna možnost rozšíření a mohou tak vyhovět širšímu rozsahu ošetření a zákroků.

 

Pin It on Pinterest

Share This