+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

dexisgolargeDEXIS go je žhavá novinka pro zubní lékaře, která má však pomoci spíše pacientům. A pomoci jim má zejména od strachu z bolesti a z neznámého. Díky tomuto produktu může pacient lépe porozumět plánovanému ošetření a tomu, co se děje v jeho ústech. Stomatologové to často podceňují, ale právě neznámo je pro řadu pacientů tím největším strašákem, a proto se bojí do zubní ordinace chodit. 

Žádný pacient nechce sedět u zubaře déle, než je nutné a rozhodně nechce pociťovat žádnou bolest. Proto řada pacientů vítá v zubní ordinaci každou novou technologii . Považuje ji totiž za něco, co výrazně urychlí a zkvalitní stomatologickou péči. DEXIS je aplikace, která má za úkol pacientům zajistit vizuální instruktáž o zubním ošetření. DEXIS funguje ve většině systémů a v zubní ordinaci se nejvíce osvědčil, pokud je využíván na tabletu. Pacient má možnost vidět doslova vše přímo před sebou.
DEXIS nabízí řadu animací, videí a obrázků, na kterých lékař prezentuje plánované zubní ošetření, anatomii anebo třeba výsledky léčby. Tato aplikace je spojena s ordinačními databázemi, tudíž se dá prezentovat stav před léčbou konkrétního pacienta, průběh léčby a její výsledek z pořízených RTG snímků. Během ošetření je možnost ukázat pacientovi obrázky z intraorální kamery a upozornit tak na klíčové body celého výkonu. Pacienti si již zvykli na monitory u zubních souprav, ale ruku na srdce, kdo z vás je s jejich funkčností zcela spokojený? Monitory na zubní soupravě buď zobrazují obraz z intraorální kamery, kdy po pořízení více snímku je velice obtížné procházet mezi jednotlivými obrázky a prezentovat tak ošetření pacientovi. Další možností je, že je monitor připojen přímo k ordinačnímu počítači, jenže tady zase hrozí riziko, že pacient spatří informace, které nejsou určeny pro něho. Navíc je potřeba pracovat v prostředí několika ordinačních programů. Monitor je také velmi často v nevhodné vzdálenosti a v nevhodném úhlu k pacientovi, takže pacient v podstatě vidí prezentované informace velmi špatně. Skutečně dobrých a funkčních monitorů na zubní soupravě je velmi málo.

Výhodou aplikace DEXIS je, že sjednocuje všechny informace pro pacienta do jednoho, stejně vypadajícího prostředí. Navíc se dá spustit na všech možných platformách, kde naprosto vévodí tablety, se kterými dnes pacienti umí velmi dobře pracovat. Každý člověk, který přijde do zubní ordinace tak má možnost se velmi dobře seznámit se svým zdravotním stavem a s tím, co ho čeká. To mu pomůže v rozhodování, ale hlavně jej to zbaví strachu z neznámého. Najednou se pro něj zubní ordinace změní v mnohem příjemnější místo.

Zdroj: dentalproductsreport.com

Pin It on Pinterest

Share This