+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz
MUDr. Petr hajný

MUDr. Petr hajný

Dne 22. 5. 2014 se v budově Dentamedu v Praze konalo školení zaměřené na estetiku zejména frontálního úseku řešeného pomocí keramických fazet. Přednášejícím nemohl být nikdo jiný než pan doktor Hajný.

MUDr. Petr Hajný je špičkový estetický zubař široké vrstvy klientů ze zahraničí i České republiky, certifikovaný trenér pro moderní CAD /CAM technologie „CEREC “ a „T-SCAN “ v rámci některých členských států Evropské unie. Hlavní trenér pro práci s dentálními materiály pro stomatology a zubní techniky firmy IVOCLAR VIVADENT .

Přestože pan doktor preferuje „cerekovou“ technologii, jeho přednáška byla koncipována i pro „necerekáře“ a dokonce i pro fazetové začátečníky. Nejprve jsme se dozvěděli, kdy a za jakých podmínek je možné fazety indikovat, poté pan doktor přiblížil tipy a triky při výběru barvy. Dále vysvětlil, jak by měla vypadat přípravná analytická fáze na modelu. Poté následovala samotná preparace a její zásady lišící se zvoleným keramickým materiálem (pro živcovou, leucitovou, disilikátovou keramiku).

Pan doktor Hajný nám přiblížil vlastní výrobu, jak laboratorním, tak cerekovým postupem, poté dopodrobna vysvětlil, jak si poradit s fixací již zhotovené fazety – včetně vlastností a barevných kombinací fixačních cementů. Za velmi užitečný bod považuji zcela objektivní shrnutí vlastností keramických materiálů, včetně jejich indikací. Přednáška byla doprovázena krásně nafocenými kazuistikami ke každému bodu osnovy.

Celé odpoledne panovalo velmi přátelské prostředí, což se odrazilo i na konci přednášky, kdy pan doktor velmi ochotně odpovídal na veškeré dotazy týkající se nejen problematiky keramických fazet, ale nastínil i téma zvýšení skusu, výplňových materiálů, ale dokonce i ekonomické stránky keramických náhrad. Pan doktor Hajný opět nezklamal, jeho přednáška byla nejen zajímavá, zábavná, ale v neposlední řadě nabitá užitečnými a praktickými radami, které mnohým z nás účastníků pomohly změnit stávající názor, že řešení defektů pomocí fazet je komplikovaný a pro běžnou praxi neproveditelný úkon. Přednáška nám všem naopak dodala odvahu zařadit keramické fazety do seznamu výkonů.

Od poutavé přednášky nás dokázalo na okamžik odtrhnout pouze výborné občerstvení. Myslím, že za všechny, kteří se přednášky zúčastnili, mohu panu doktoru Hajnému a firmě Dentamed poděkovat za velmi příjemný a přínosný den.

Pin It on Pinterest

Share This