+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

f
Stalo se naším pravidlem, že vám, vážení čtenáři, pravidelně přinášíme články určené ke zlepšení prosperity vašich praxí. Ať už se jedná o ekonomická, marketingová nebo odborná témata, jedno mají společné – referují o možnostech jak zvýšit zisk, snížit náklady, ušetřit čas. Dalším směrem v tomto ohledu bude seriál o novém stomatologickém softwaru, který přichází jako svěží vítr mezi současné „zajeté“ programy – představujeme vám XDENT.

Tento nový ordinační program měl od počátku ambice přinést tzv. komplexní řešení – jeden program pro všechny potřeby stomatologa s důrazem na přehledné a jednoduché ovládání. Nabízí možnost online přístupu z jakéhokoli zařízení. Zda se tento nelehký úkol podařil, necháme na posouzení vám, našim čtenářům. V každém dílu tohoto seriálu se budeme soustředit na některou z klíčových položek tohoto softwaru a především na jeho přínos v každodenním životě ve stomatologické ordinaci. Uvědomujeme si plně vytíženost vašich dnů a tak vám ukážeme, jak vám může XDENT pomoci při práci a vy tak budete schopni zvýšit svůj zisk a strávit méně svého času u PC.

V tomto článku se nejprve seznámíme s celkovým konceptem XDENT u a podíváme se na první část programu – objednávkový kalendář. Největší inovací XDENT u je jeho forma, XDENT totiž funguje na principu tvz. cloudového řešení. Že se jedná o další nic neříkající pojem, který jste nikdy neslyšeli? Všichni používáte email nebo servery jako je např. seznam.cz či google.com a víte, že existuje něco jako vzdálený počítač, jenž uchovává bezpečně vaše data a vy k němu máte přístup odkudkoli a kdykoli. Nepotřebujete žádný server, nepotřebujete žádného technika spravujícího tento server, nestaráte se o zálohy dat, nezajímáte se dokonce ani o to, jestli se k těmto datům připojujete přes počítač, tablet nebo mobil. Prostě máte svá data vždy k dispozici. A přesně takto funguje XDENT .

Mít data a funkce „v oblacích“ (cloud = angl. oblaka) a vždy přístupná je trend dnešní doby. Je tedy nutností k fungování programu XDent připojení k internetu? Ano bez internetového připojení se neobejdete. Tento druh programového řešení – internetové „online“ aplikace přináší množství výhod jako například již zmíněný
přístup odkudkoli, kdykoli a na „čemkoliv“. XDENT není pojat modulárně, což znamená, že všechny jeho funkce jsou již v základní verzi. Nepřiplácíte si tedy žádné další moduly, vše je vám k dispozici ihned. Dále umožňuje automatické aktualizace přímo – bez vaší námahy a klikání do programu. Také se nemusíte starat o zálohy, ty jsou automatické. Tím, že je XDENT online, fungují na něm jednoduše i ostatní online služby, jako je online objednávání do kalendáře přímo pro pacienty, automatické upozorňovací SMS a emaily pacientům, propojení s vašimi webovými stránkami, atd. Jsou-li výše zmíněné argumenty pro vás zajímavé, pokračujte ve čtení.

A co bezpečnost dat? Možnost krádeže citlivých dat z vašeho stolního PC je podstatně větší, než ze zabezpečeného vzdáleného serveru, na kterém jsou uložena data v XDENTu. Software totiž splňuje přísnou normu HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act), což je americká norma bezpečnosti pro vedení elektronické zdravotní dokumentace, přísnější než její evropská kolegyně.

Program XDENT je programem, jenž řeší vaše potřeby komplexně. Co tedy lze očekávat?
• Chytrý kalendář – plánovací kalendář pro více lékařů s automatickým odesíláním SMS a emailů objednaným pacientům, samozřejmě s podporou on-line rezervací
• Zdravotní dokumentaci – zdravotní dokumentace vedená formou časové osy, přehledné informace o pacientovi, s funkcí elektronického podpisu, archiv veškeré komunikace s pacientem (sms, emaily, návštěvy, vydané doklady), tvorba přímých plateb a dávek pojišťovnám rovnou ze zápisu do zdravotní dokumentace
• Strukturované zúčtování – vytvářejte přehledné a pro pacienta přijatelnější strukturované doklady jednoduše – pomocí přednastavených maker a rychlého zadávání položek příjmového dokladu.

Kromě těchto základních funkcí také během krátké doby XDENT bude umět: propojení na OPG a RVG, přímé odeslání dávek pojišťovně, možnost vést si skladovou evidenci, statistiky nápomocné pro vedení ekonomiky a managementu praxe, graficky příjemný zubní kříž, zúčtování s pacientem ve více jazycích, předvyplněný tisk registračních karet, receptů, omluvenek a žádanek, možnost připojit si k pacientovi jakýkoliv obrázek nebo dokument.

Pojďme se nyní podívat na konkrétní podobu první z funkcí programu a tou je kalendář.
XDENT kalendář je lehce ovladatelný, ale především uživatelsky příjemný. Rezervace lze přesouvat libovolně tahem myši, kopírovat je, i označovat zmeškané termíny a vytvářet poznámky. V kalendáři se automaticky objevují online rezervovaní pacienti. Zobrazit lze i několik kalendářů různých lékařů najednou. V horní liště programu vidíte i odpovědi na vaše SMS, které můžete poslat pacientům, a zároveň i upozornění na nové rezervace. Online rezervace lze provádět také přímo z vašich facebookových stránek, pokud nějaké máte. Nastavit můžete také nejzazší a nejdřívější termín rezervace, kdy se mohou pacienti odhlásit apod. Do kalendáře můžete zadávat přímo i pacienty, které zrovna nemáte v kartotéce, a poté se k nim v kartotéce vrátit.

01kalmal

Kalendář XDentu je přehledný a jednoduchý

V kalendáři lze rezervovat nejen čas pro pacienty, ale také čas pro konkrétního lékaře, např. kvůli školení, dovolené apod. Záznamy v kalendáři jsou navíc barevně odlišeny podle výkonů, které vás v daný den čekají. Výkony zabírají v kalendáři automaticky čas, který si zvolíte pro každý výkon zvlášť, lze jej samozřejmě poté lehce měnit podle aktuální potřeby. Kalendář se tak stává velmi pohodlným nástrojem, jak naplnit vaši ordinaci, už jen tím, že se pacienti mohou hlásit na vámi vybrané zákroky sami. Díky automatickému připomínání pacientům se vám už nestane, že by pacient, na kterého máte hodinu rezervované křeslo, nepřišel. Více
o funkci „připomínání pacientům“ a o jeho přínosu se dozvíte v dalších dílech našeho seriálu o XDentu.

Na závěr snad pouze malé shrnutí: lze jednoznačně konstatovat, že na poli stomatologického softwaru se objevil nový, svěží program. Snaží se být jiný, progresivní a šitý na míru potřebám a přáním zubních lékařů (proto také na facebookových stránkách XDENT u vznikla záložka s možností přímo participovat na funkcích programu).

 

Pin It on Pinterest

Share This