+(420) 412 384 013 +(420) 720 998 468 info@dentalcare.cz

pravo1Stát je tady pro nás a má podporovat živnostníky a podnikatele, ale je tomu opravdu tak? Pomáhá stát podnikatelům nebo naopak svoje povinnosti přenáší na bedra podnikatelů?

Domníváme se, že jedním z příkladů právních předpisů, kdy stát přenáší své povinnosti na podnikatele je návrh zákona o elektronické evidenci tržeb, který se dotkne nejen samotných podnikatelů, ale všech občanů. Ti by nově měli povinnost, nikoli právo, převzít si účtenku.
Pro inspiraci bychom za sebe uvedli jako příklady nežádoucích jevů přenášení odpovědnosti za platbu DPH na daňového poplatníka, povinnost tzv. předběžného daňového hlášení, zvyšování minimální mzdy a v případě právních předpisů pak např. připravovaný zákon o ochraně oznamovatelů nekalého jednání (tzv. whistleblowerů).

Asociace podnikatelů a manažerů připravila anketu Klacky pod nohama podnikatelů, kde můžete vyjádřit svůj názor, které právní předpisy či jevy v právním prostředí nejvíce omezují podnikání, nebo co Vám nejvíce vadí na chování státu.

Budeme rádi, pokud budete hlasovat a řeknete nám svůj názor.

Za Asociaci podnikatelů a manažerů
Jana Kunstová
tajemnice asociace
jana.kunstova@asociacepm.cz
tel.: 734 318 884

Pin It on Pinterest

Share This